Προγράμματα κατάρτισης του ΚΕΠΑ
Αφιέρωμα στον Χριστάκη Ιωάννου

Ο κ. Κρις Ιωάννου, που τόσο απρόσμενα και άδικα χάθηκε από τη ζωή την 1η Μαΐου του 2013.μ., υπήρξε συντελεστής στην ευρύτερη πορεία και ανάπτυξη της Αρχής Λιμένων Κύπρου και της κυπριακής λιμενικής βιομηχανίας, αφού διετέλεσε Μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής για τρείς (3) συνεχόμενες θητείες, από το 2003 μέχρι το 2012.

Γεννήθηκε στη Λεμεσό και τελείωσε το Λανίτειο Γυμνάσιο στη δύσκολη περίοδο της δεκαετίας του 50. Αφού εργάστηκε σαν υπάλληλος για ένα χρόνο, ξεκίνησε σαν παραγγελιοδόχος – εκτελωνιστής αρχικά, με δίχως οποιουσδήποτε οικονομικούς πόρους, αλλά αγοράζοντας τη γραφομηχανή του και τα επιστολόχαρτα με δόσεις.

Ακολούθως άρχισε τις εισαγωγές πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής, αρτοποιίας και παγωτού ιδρύοντας την Εταιρεία Chris Joannou Ltd το 1979. Το 2001 η Εταιρεία Chris Joannou Ltd μετατράπηκε σε δημόσια Εταιρεία και κατείχε τη θέση του Εκτελεστικού Προέδρου μέχρι το τέλος του 2008 όπου αφυπηρέτησε.

O κύριος Χριστάκης Ιωάννου επιτέλεσε για αρκετά χρόνια, Επίτιμος Πρόξενος της Δημοκρατίας της Γουϊνέας καθώς και όπως σημειώνεται πιο πάνω, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Λιμένων Κύπρου. Υπήρξε επίσης Μέλος του Δ.Σ. των Κυπριακών Αερογραμμών, του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κύπρου, της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου ( ΚΟΠ ) καθώς και Γενικός Γραμματέας του Σωματείου ΑΡΗΣ Λεμεσού. Επίσης, κατά το διάστημα 1950-1970 αναμείχθηκε πολύ δραστήρια στα θεατρικά δρώμενα του τόπου, κυρίως στη πόλη της Λεμεσού.

Υπήρξε άνθρωπος χαμηλών τόνων, αλλά με δυναμικές απόψεις που δεν δίσταζε να παραθέσει, ευγενικός και αξιοκράτης με πολύ δυνατά αισθήματα δικαιοσύνης. Εκ των πραγμάτων, αφήνει πίσω του μια εργασιομανή πορεία όπου είχε πάντα σύμβολα το πάθος και την τιμιότητα.